Hulp bij gezond leven

Een gezonde leefstijl vermindert de kans op hart- en vaatproblemen en verbetert je conditie. Het veranderen van leefstijl is best moeilijk. Daar kun je soms best wat hulp bij gebruiken. De Hart&Vaatgroep maakt zich daarom sterk voor kwalitatief goede begeleiding voor alle mensen met een hart- en vaataandoening.

Gezond eten

Wil je lekker koken met minder zout? Volg dan een kookworkshop in de regio. Tijdens zo'n kookworkshop leer je hoe je met minder zout toch heerlijke maaltijden op tafel zet. De kookworkshops zijn bedoeld voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten en worden georganiseerd in samenwerking met ziekenhuizen.

Op onze agenda vind je terug waar de kookworkshops gehouden worden.

Bewegen

Beweegzoeker
Meer dan 250 organisaties in Nederland bieden sport- en beweegactiviteiten aan speciaal voor voor mensen met een hart- of vaataandoening. Met de Beweegzoeker vind je snel het aanbod bij jou in de buurt.


Beter in het Groen Zoeker
De Hart&Vaatgroep is partner van 'Beter in het Groen'. Activiteiten die je helpen gezond te blijven of gezonder te worden. Met Beter in het Groen vind je eenvoudig gezond beweegaanbod in de natuur.

Hartrevalidatie

Maar zo'n 28% van de patiënten met een indicatie om na een infarct of ingreep hartrevalidatie te volgen, volgt daadwerkelijk hartrevalidatie. De Hart&Vaatgroep werkt er aan om het aantal mensen dat hartrevalidatie volgt te vergroten.

Lees meer over hartrevalidatie en bekijk de video's van ervaringsdeskundigen.

Omgaan met stress

Als je hart- of vaatklachten hebt, kan dit stressvol zijn. Bij mensen met een hart- of vaataandoening komen jammer genoeg vaker angstklachten en depressies voor dan gemiddeld.
De Hart&Vaatgroep ondersteunt mensen om deze stress de baas te worden en weer grip op eigen leven te krijgen.

Zo bieden we:

Ook organiseren we regelmatig lezingen en Hart&Vaatcafé's met dit onderwerp. Die vind je terug op onze agenda.