Meldpunt medicijnen

Hart&Vaat Meldpunt Medicijnen

meldpunt medicijnen

Ervaar jij of je naaste problemen met medicijnen voor hart- en vaataandoeningen? Heb je bijvoorbeeld problemen met de levering of vergoeding? Of heb je, zonder daarover geïnformeerd te worden een ander medicijn meegekregen van je apotheker?

Meld het bij het Hart&Vaat Meldpunt Medicijnen!

Waarom melden?

De Hart&Vaatgroep wil met het Hart&Vaat Meldpunt Medicijnen de problemen in kaart brengen die jij of je naaste met medicijnen voor hart- of vaataandoeningen ondervindt. Uiteraard worden je melding en eventuele persoonsgegevens vertrouwelijk behandeld. Waar mogelijk en nodig ondernemen wij actie. Denk aan het aanspreken van o.a. zorgverzekeraars, artsen, apothekers en de landelijke politiek.

Wat kun je melden?

Heb je niet langer dan drie maanden geleden een probleem ervaren met een medicijnen voor hart- of vaataandoeningen? Meld het dan door onderstaande vragenlijst in te vullen.

Wil je meldingen doen over meerdere hart- of vaatmedicijnen? Dan kun je de vragenlijst meerdere keren invullen. Het Hart&Vaat Meldpunt blijft open staan. Dus ook als je op een later moment nieuwe problemen ervaart, kun je de vragenlijst (nogmaals) invullen.

Je krijgt geen antwoord als je een melding hebt gedaan. De meldingen verzamelen wij om knelpunten te signaleren. Heb je een vraag, dan kun je contact opnemen met de Infolijn hart en vaten.

Het doen van een melding komt niet in de plaats van een consult met de zorgverlener. Heb je vragen of klachten over je medicijn? Bespreek dit dan ook met je (huis)arts.

Bijwerkingen

Ervaar jij, of ervaart je naaste een bijwerking, meld dit dan niet in dit meldpunt maar bij het bij het Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb.

Een bijwerking kan ook veroorzaakt worden door het tegelijkertijd gebruiken van meerdere medicijnen. Elke melding van een bijwerking van een geneesmiddel of vaccin wordt zorgvuldig geanalyseerd en komt terecht op één centraal verzamelpunt. Het is belangrijk om alle bijwerkingen te melden, omdat je daarmee bijdraagt aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins.