Hart&Vaatcafé

Hoe beter je als patiënt om kunt gaan met je hartaandoening, hoe fijner. Maar hoe doe je dat? Mensen met een hartaandoening, hun familie en zorgverleners zijn tijdens de Hart&Vaatcafés van harte welkom om informatie te krijgen én hun ervaringen te delen. Want wie kan je beter vertellen hoe je in het dagelijks leven kunt omgaan met je ziekte dan iemand die in hetzelfde schuitje zit?

Wat is het Hart&Vaatcafé?

Het Hart&Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. Zij kunnen er ervaringen uitwisselen, tips opdoen, vragen stellen en hun zorgen bespreken. Zorgverleners kunnen via het Hart&Vaatcafé extra informatie geven en kennis delen. Samen met zorginstellingen zoals ziekenhuizen bevorderen zij hiermee patiëntenparticipatie.

Bekijk in onderstaande video waarom vrijwilliger Denis het Hart&Vaatcafé zo waardevol vindt.

Klik om de video te bekijken

In meerdere steden worden inmiddels Hart&Vaatcafés georganiseerd in samenwerking met onder andere ziekenhuizen.Ook organiseren we Hart&Vaatcafés samen met andere patiëntenorganisaties, zoals het Longfonds.

Laagdrempelig en gevarieerd

Bij elk Hart&Vaatcafé staat een thema centraal. Een of meerdere sprekers geven hierover een presentatie en een ervaringsdeskundige deelt zijn verhaal. Uiteraard is er ruime gelegenheid om te pauzeren, ervaringen te delen met andere aanwezigen en de informatiestands te bezoeken. Na de pauze worden vragen van de bezoekers aan het panel gesteld. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, interactief en gratis.

Meer weten?

Interesse? Je bent van harte welkom! De data van de Hart&Vaatcafés vind je op de agenda.

Locaties

Meer weten over het Hart&Vaatcafé bij jou in de buurt?