Regioteam

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening. De vereniging richt zich zowel landelijk als regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijlbegeleiding.

Nederland is verdeeld in een aantal regio’s. Voor de regio Groningen werken op dit moment 9 vrijwilligers samen in een regioteam. Zij dragen zorg voor het uitvoeren van het werkplan, dat in overleg met een regioconsulent van het kantoor in Den Haag is samengesteld. De meeste van onze vrijwilligers zijn zelf ervaringsdeskundige.

Doelstellingen

De activiteiten die regio Groningen op het programma heeft staan (zie agenda), richten zich op een aantal kerntaken:

  • informatievoorziening
  • lotgenotencontact
  • leefstijlbegeleiding

Zo worden er leefstijlmiddagen i.s.m. met de regionale ziekenhuizen georganiseerd, zijn er lotgenotencontact-middagen (ook wel huiskamerbijeenkomsten genoemd) in een ongedwongen setting gepland, staan er veel activiteiten in het kader van het thema leefstijl op het programma: zoals kookworkshops en beweegworkshops. Wordt er voorlichting gegeven over reanimeren, maar ook over specifieke hart- of vaataandoeningen in ziekenhuizen.
Daarnaast proberen we ook rekening te houden met de mensen die door een grote inspanningsbeperking niet meer zo actief kunnen zijn.

Wilt u het team versterken?

Wilt u het team versterken of meer weten over het vrijwilligerschap (voor één van bovengenoemde regio’s), dan kunt u contact opnemen met De Hart&Vaatgroep via telefoonnummer 088–1111600.

Agenda

    Geen evenementen gevonden.