Hart&Vaatcafé Leiden: Diabetes

Datum
: 31 mei 2017
Tijd
: 15:00 tot 17:00
Locatie
: CORPUS, Oegstgeest

Mensen met diabetes hebben een grotere kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Diabetes zorgt er o.a. voor dat de bloedvaten aderverkalking geven, waardoor ze vernauwd kunnen raken. Vernauwingen in de bloedvaten kunnen leiden tot een hart- of herseninfarct. Ook komt een verhoogde bloeddruk vaker voor bij mensen met diabetes. Bovendien hebben mensen met diabetes vaker overgewicht, wat het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten nog verder verhoogt.

In samenwerking met het Hart Long Centrum van het LUMC organiseert de Hart&Vaatgroep het Hart&Vaatcafé Leiden e.o. De bijeenkomsten zijn voor hart- en vaatpatiënten, hun naasten en belangstellenden.

In het Hart&Vaatcafé geven specialisten actuele informatie over hart- en vaataandoeningen, ontmoet u andere patiënten en hun familie en bespreekt u ervaringen en tips met elkaar. Bij ieder Hart&Vaatcafé staat een thema centraal, zoals etalagebenen, e-Health, diabetes en hart- en vaatziekten enz.

31 mei 2017: Diabetes

Tijdens het Hart&Vaatcafé op woensdag 31 mei vertelt dr. Arthur Scholte, cardioloog in het Leids Universitair Medisch Centrum, over diabetes en hart- en vaatziekten. Hij gaat in op wat nu precies de relatie is tussen diabetes en hart- en vaatziekten. Ook zal hij vertellen wat diabetespatiënten zelf kunnen doen om dit risico zo laag mogelijk te houden en waar zij op moet letten om een (beginnende) hartziekte te herkennen.

Kosten
Deelname is gratis. U ontvangt bovendien een gratis uitrijkaart voor de parkeergarage. Ook kunt u bij de aanmelding opgeven of u gebruik wilt maken van een gehandicaptenparkeerplaats.

Locatie
CORPUS Congress Centre
Willem Einthovenstraat 1
2342 BH Oegstgeest
Website: 
corpusexperience.nl

Aanmelden
Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is aanmelden verplicht. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier van het Hart Long Centrum.