Hart&Vaatcafé Dordrecht: Hartfalen

Datum
: 23 april 2018
Tijd
: 19:30 tot 21:30
Locatie
: ASz Dordwijk, Dordrecht

Bij hartfalen werkt het hart minder goed. Het hart pompt niet genoeg bloed rond. Klachten zijn onder andere vermoeidheid, kortademigheid en vocht vasthouden.

Hartfalen is een ernstige aandoening, waarbij de pompfunctie langzaam afneemt. In het begin merk je hier weinig van. Maar op een gegeven moment ontstaan er klachten.

Tijdens dit Hart&Vaatcafé legt Cardioloog Marco van Gent uit wat de oorzaken, symptomen en de onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn.

Na afloop van de presentatie gaat u in kleine groepjes verder in gesprek met mede-patienten onder begeleiding van een deskundig gespreksleider. Dit kan een cardioloog (in opleiding) zijn, een verpleegkundig specialist (in opleiding) of een verpleegkundige van de afdeling Cardiologie of een begeleider vanuit de Hart&Vaatgroep.

Dit Hart&Vaatcafé vindt plaats op:

Maandag 23 april 2018
van 19.30 tot 21.30 uur
Inloop vanaf 19.00 uur
Auditorium ASz Dordwijk, Dordrecht

Informatie & aanmelden

In verband met het beperkte aantal zitplaatsen is aanmelden is noodzakelijk. Dat kan onderaan de agendapagina van het Albert Schweitzer ziekenhuis.
U ontvangt dan automatisch de bevestiging via de mail.

Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Patiëntenvoorlichting van het Albert Schweitzer ziekenhuis, telefoon: (078) 652 34 31.

Wat is het Hart&Vaatcafé?

Het Hart&Vaatcafé is dé ontmoetingsplaats voor hart- en vaatpatienten. In het Hart & Vaatcafé geven specialisten actuele informatie, ontmoet u andere patiënten en hun familie en bespreekt u ervaringen en tips met elkaar.
Bij ieder Hart&Vaatcafé staat een ander thema centraal.