Hart&Vaatcafé Tilburg: Uw zorg omtrent hartfalen. Nu en in de toekomst

Datum
: 26 oktober 2017
Tijd
: 14:00 tot 16:30
Locatie
: Tilburg

Op 26 oktober organiseert De Hart&Vaatgroep regio West-Brabant een Hart&Vaatcafé in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) te Tilburg. Het thema is "Uw zorg omtrent hartfalen. Nu en in de toekomst”.

De zorg rond hartfalen gaat veranderen. Patiënten met hartfalen, die eerst vooral door de cardioloog werden behandeld, worden voortaan doorverwezen naar hun eigen huisarts.

Hiermee wordt de band tussen patiënt en medische staf verbeterd, omdat de relatie tussen de patiënt en de huisarts vaak meer direct is dan de relatie patiënt en cardioloog. Uiteraard kijken de cardiologen, als het nodig is, over de schouder van de huisarts mee.

Tijdens de bijeenkomst komen er verschillende zorgprofessionals, zoals huisarts en cardioloog, aan het woord over hartfalenzorg. Vervolgens zullen we met elkaar in gesprek gaan en is er gelegenheid om tips en ervaringen met elkaar te delen. De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie.

Sprekers: Cardioloog dr. B. Szabó en Huisarts L. Tromp
Zie ook het bericht op de website van het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis (ETZ).

Datum en tijd
Donderdag 26 oktober 2017
14.00 tot 16.30 uur, inloop vanaf 13.30 uur met koffie en thee

Locatie
Auditorium ETZ Locatie TweeSteden
Dr. Deelenlaan 5
5042 AD Tilburg

Aanmelden
Deelname is gratis! Wel is aanmelden verplicht. Dit kan via dit formulier.
Er is voldoende parkeergelegenheid en het ziekenhuis stelt gratis uitrijdkaarten beschikbaar.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer Eugene van Manen (manager afdeling Cardiologie ETZ) op 06-51341749.

Wat is het Hart&Vaatcafé?

Het Hart&Vaatcafé is de ontmoetingsplaats voor hart- en vaatpatiënten, partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en andere belangstellenden. Je kunt er ervaringen uitwisselen, tips opdoen, vragen stellen en uw zorgen bespreken.

Bij ieder Hart&Vaatcafé staat een thema centraal. Een medisch specialist geeft hierover een presentatie, een ervaringsdeskundige deelt zijn verhaal, of het thema wordt door een deskundige uitgediept. Er is altijd gelegenheid tot het stellen van vragen.