Workshop kennismaking met yoga

Datum
: 20 september 2017
Locatie
: Groningen

De Hart&Vaatgroep regio Groningen organiseert met ingang van 20 september kennismakingsworkshops yoga.

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent evenwicht scheppen. Evenwicht tussen inspanning en ontspanning, lichaam en geest. Er bestaan vele soorten van yoga. Hatha yoga is het meest bekend en wordt het meest beoefend. De nadruk bij Hatha-yoga ligt op het uitvoeren van klassieke oefeningen die een gunstig effect hebben op de werking van het zenuwstelsel, de klieren en andere organen. Bewegingen worden uitgevoerd op het ritme van de adem of in combinatie met ademhalingsoefeningen. Het is een ideaal middel om stress te verminderen of om even te ontsnappen uit het dagelijks leven.

Stress en spanning
Een hoge hartslag en bloeddruk worden vaak veroorzaakt door stress. Ons lichaam heeft twee reacties op stress, namelijk vechten of vluchten. Een stofje, zoals adrenaline komt vrij, waardoor ons hart harder moet werken met als gevolg dat hartslag en bloeddruk stijgen. Stress zorgt tegenwoordig vooral voor gezondheidsproblemen. Een goede reden om te beginnen met yoga. Stress en yogaDoor regelmatig yogaoefeningen te doen leer je het lichaam ontspannen. Yoga heeft door die ontspanning een directe invloed op een te hoge hartslag en bloeddruk. Verder zorgt yoga ervoor dat je in stressvolle situaties eerder in staat bent kalm te blijven. Vooral de ademhalingsoefeningen zijn goed voor hart en bloeddruk. Deze oefeningen zorgen ervoor dat de hartslag en bloeddruk dalen naar een beter niveau.

De Hart&Vaatgroep Groningen
De Hart&Vaatgroep Groningen organiseert regelmatig activiteiten voor hart- en vaatpatiënten. Deze yoga-cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en is volledig afgestemd op hart- en vaatpatiënten. De cursus is onder leiding van de zeer ervaren yoga-docente José Eleveld. Zij heeft vele jaren ervaring met het geven van yoga-cursussen voor chronische patiënten.

Locatie
De yogarkshops vinden plaats bij: José Eleveld, yoga-docente, Patrijspoort 95 te Groningen.

Data
Woensdag 20 en 27 september 2017, 4, 11 en 18 oktober 2017 en 1 november 2017. Tijd 10.30-12.00 uur

Kosten
Leden Hart&Vaatgroep: € 40,- (8 bijeenkomsten). Niet-leden: € 60,-

Aanmelden
Zin om mee te doen? Doe het vooral en meld je aan voor de acht yoga-workshops door een mail te sturen naar: secretaris.noord@gmail.com of te bellen naar: 06 16 36 34 68. Je aanmelding èn betaling moeten vóór 1 september 2017 bij ons binnen zijn. Rekeningnummer: NL21ABNA 06 247 415 83, De Hart&Vaatgroep regio Groningen.