Is het mijn hart of zijn het mijn longen? De relatie tussen COPD en hartfalen

Datum
: 14 september 2017
Tijd
: 14:00 tot 16:00
Locatie
: Hoogeveen

Donderdag 14 september gaat het bij Longpunt Hoogeveen over ‘Is het mijn hart of zijn het mijn longen?' De relatie tussen COPD en hartfalen i.s.m. De Hart & Vaatgroep.

Gastspreker is mw. M. Maneschijn en mw. K. Westers, verpleegkundig specialisten hartfalen bij Stichting Icare. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met de zorgverleners in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er nu het Longfonds. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Locatie
Je bent van harte welkom om 14.00 uur in Zalencomplex de Vredehorst, (Zuidwoldigerweg 32) in Hoogeveen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kun je terecht bij Henk Heuvelink via telefoonnummer: 0528-371821. www.drenthe.longfonds.nl

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.