Vaatkeurmerk

Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals.

Met het Vaatkeurmerk willen we de kwaliteit van zorg verbeteren en jou, jouw zorgverleners en zorgverzekeraars informeren over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaatzorg. Met het Vaatkeurmerk kun je zelf een keuze maken in welk ziekenhuis je behandeld wil worden.

11 september 2017 vond weer een grote actualisatie van het Vaatkeurmerk plaats. Het is een jubileum: de tiende editie Vaatkeurmerk. Op deze pagina vind je een overzicht van ziekenhuizen die het Vaatkeurmerk 2017 hebben gekregen. Nieuw is dat ook de gegevens met betrekking tot complicaties, re-interventies, heropnames en overlijden van aneurysma-operaties te zien zullen zijn. 72 ziekenhuizen hebben zich aangemeld voor deelname.

Kwaliteitscriteria

Om het Vaatkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen.

Bekijk de lijst met kwaliteitscriteria:

Toelichting over het keurmerk

Er zijn drie soorten van het Vaatkeurmerk:

  • Volledig domeinkeurmerk
  • Domein keurmerk
  • Extra locatie van ziekenhuis met keurmerk.

Lees er meer over in dit document.

Deel je ervaring

Het Vaatkeurmerk geeft een goede indruk van de kwaliteit van de zorg in de Nederlandse ziekenhuizen.
Maar we zijn ook benieuwd hoe jij als patiënt die zorg ervaart. Meld hieronder je ervaring met het ziekenhuis en de behandeling die je ontvangen heeft.

Verplicht
Verplicht
Verplicht