Relatie en gezin

Een hart- of vaatziekte heeft veel impact op het hele gezin en de mensen in de directe omgeving. Broertjes, zusjes, partner of familie en vrienden: allemaal moeten ze leren omgaan met de nieuwe situatie.

Een kind met een hartaandoening

Speciaal voor jou en je kind is er Hartvrienden. We bieden jullie Kris Krokodil, de TikkieRing, Hartenwijzers, vakanties en nog veel meer.  We geven steun en beantwoorden vragen over het leven met een hartafwijking. Ga naar het online platform van Hartvrienden.

Zorg voor een zieke parter

Als de zorg voor een chronisch zieke partner teveel wordt, kan professionele hulp uitkomst bieden. Bij Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers, kun je terecht voor meer informatie. Via www.mantelzorgerbenjenietalleen.nl kom je in contact met andere mantelzorgers. 

Intimiteit en seksualiteit

Een hart- of vaatziekte kan ook invloed hebben op je relatie. Praten over intimiteit en seksualiteit is voor veel mensen lastig. Het zijn immers onderwerpen die we als privé beschouwen en liever voor onszelf houden. Maar het helpt om je vragen of problemen te bespreken met je partner, je huisarts of specialist. Je kunt samen twijfels, onzekerheden en misverstanden oplossen. De brochures hieronder bieden hierbij ondersteuning.