Medische informatie

Aortadissectie is een vaatziekte. Dissectie betekent splijting. Een dissectie ontstaat vooral in de aorta. Relatief zeldzaam is een dissectie in de halsslagader en nierslagaders. Door een dissectie kan de bloedtoevoer naar hart, hersenen, organen etc. in gevaar komen.
Wil je medische informatie over een aortadissectie? Download de folder van het AMC of neem contact op met de Infolijn Hart en vaten.

Leven met

Als vaatpatiënt wil je de beste zorg en behandeling. Bij ziekenhuizen en behandelcentra met ons Vaatkeurmerk weet je dat je goed zit.
De Hart&Vaatgroep helpt je om je dagelijks leven weer zo goed mogelijk op te pakken. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk bij Leven met en Wat doen we voor jou.

Ervaringen & contact

Wil je je ervaringen delen? Via De Hart&Vaatgroep kom je in contact met lotgenoten. Dit kan op een manier die jij prettig vindt. Persoonlijk of via een voorlichtingsavond. Ook kun je ervaringen delen in ons magazine Vida of via het Hart&Vaatpanel. Mogelijkheden genoeg. Kijk bij Ervaringen & contact. 

Tip:

Op de site Aortadissectie vind je veel informatie. Via de besloten Facebookgroep ‘Leven na/met een aortadissectie kom je in contact met lotgenoten.